Venus retrograde geeft ongemak in de liefde

Venus retrograde

Wat we bespreken:

Venus in retrograde is geen gemakkelijke tijd voor de liefde. In dit artikel leg ik uit waarom.

Venus is de liefdesplaneet, dat weet bijna iedereen. In de Vedische Astrologie wordt Venus gezien als de liefdespartner, de planeet van comfort en uiterlijk schoon.

Het gaat bij Venus in eerste instantie vooral om de vrouwelijke buitenkant, schoonheid, er sexy uit zien en daardoor ook aantrekkelijk zijn. Het gaat bij Venus om vrouwelijkheid, luxe en rijkdom.

Maar de gunstige planeet Venus heeft ook een randje, zoals alles in het leven. Nu is dat randje precies wat naar voren komt bij de retrograde stand van geluksplaneet Venus. In 2023 is dat van 22 juli tot 3 september.

De mindere kwaliteiten van Venus.

Venus geeft doorgaans mooie energie maar heeft ook een ongemakkelijke kant. Wanneer ze zich niet zo happy voelt zoals in retrograde stand, kan de zucht naar romantiek omslaan in machtsvertoon.

In de praktijk mondt dit dan uit in relatie problemen. Het kan dan zijn dat je relatie als een machtsstrijd gaat voelen en seksuele aantrekkingskracht kan misschien juist op een laag pitje staan.

Alles waar Venus normaal gezien goed voor zorgt kan een beetje tegenzitten. Behalve de relatie gaat dit ook om comfort, mooie spullen en financiële middelen.

Hoe kan Venus retrograde toch een kans zijn?

Een retrograde stand van Venus is vooral een groot accepteren dat de relatie even niet zo makkelijk loopt. Het is dan goed om je tijdelijk even op andere zaken te focussen, die wel een gunstige tijd kennen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je werk heel goed gaat en je je persoonlijk beter voelt als je je niet te veel met je relatie bezig houdt.

Het is okay om elkaar even wat los te laten en je eigen gang te gaan voor een tijdje. Dan heb je elkaar daarna, als je het weer wat meer voelt, ook veel te vertellen! Het is fijn als je dat met elkaar kunt bespreken en bewust kunt afstemmen op een periode van wat mindere romantiek. Laat elkaar even wat meer los.

Wat betreft financiën en comfort wat minder gaat, is het raadzaam om wat zuiniger te gaan leven in deze periode. Het is een goede tijd om juist afstand te doen van wat luxe producten en die te verkopen. Back to basic!

Jaarlijks maken alle planeten een achterwaartse beweging. Dit noemen we retrograde planeten.

Je relatie hangt voor een groot deel van Venus af.

Als je relatieproblemen niet van vandaag of gisteren zijn en je hebt al langdurig het gevoel dat het maar niet wil in de liefde, dan kan het zijn dat jouw Venus in je geboortekaart niet zo gunstig staat.

Moet je dan de liefde en relatie maar helemaal vergeten?

Nee hoor, dat nooit!

Het is dan de moeite waard om naar het complete plaatje van je geboortekaart te kijken en te zien hoe Venus reageert met andere planeten en in welk teken van de dierenriem jouw Venus staat.

Nieuwsgierig? Kijk hieronder verder!

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen