Venus combust, spanning in je relatie

Wat we bespreken:

Venus combust; spanning in je relatie

Wat betekent het als Venus combust staat? Wat is de invloed van de zon op Venus? Hieronder lees je:

  • de invloed van de samenstand van de Zon en Venus
  • Wat de invloed van Venus is in jouw leven
  • Hoe je je kunt verliezen als Venus combust staat
  • Wat je kan doen om deze periode goed voor je te laten werken

De invloed van de zon op Venus

Als Venus heel dicht bij de Zon komt, overstraalt de Zon de kracht van Venus. Dat heet combust, als de Zon te dicht bij een andere planeet staat. De Zon zal altijd winnen, de andere planeet zal altijd minder goed zichtbaar zijn en daardoor in werking afnemen. Omdat Venus een snelle planeet is, duurt de combust van Venus een dag of tien. Enige weken ervoor en erna zal het effect ook merkbaar zijn.

Normaal gesproken zorgt Venus voor de passie, de intimiteit en het vanzelfsprekende contact in je relatie. Venus is buiten je relatie verder verantwoordelijk voor je creativiteit en mogelijk zorgenloosheid in materiële zin. Het is dus een echte gelukplaneet die je graag goed wilt zien staan in je kaart. Met de Zon samen staat Venus echter minder goed.

Als de Zon de kracht van Venus verzwakt zal je minder goed bij je ware passie en liefde kunnen komen, omdat de Zon staat voor je ego. Het is natuurlijk belangrijk om goed voor jezelf op te kunnen komen. Daar zorgt de Zon voor, die voor je ego staat. Maar met te veel invloed van de Zon, waardoor je egoïstisch wordt, kan je verkeerde besluiten nemen. Je kunt je dan vergissen in wat je hart werkelijk wil en je ego verwarren met je passie en hartkwaliteiten van binnen.

Venus in jouw leven

Als Venus op een goede positie staat in je geboortekaart is de kans dat je een liefdevolle relatie krijgt en genoeg comfort in het leven groter. Venus staat voor de vrouwelijke energie in je relatie, waar Jupiter voor de mannelijke energie staat. Behalve deze twee planeten is het zevende huis daarbij verantwoordelijk voor de relationele aspecten in je leven. Wanneer Venus en/of Jupiter dit huis goed beïnvloed zal je daar meer geluk in ondervinden. Andersom, met een mindere plaatsing van Jupiter of Venus en een slecht beïnvloed zevende huis zal het onderhouden van een relatie moeizaam zijn.

Wanneer de relatie moeizaam is, is daar zeker wel wat aan te doen, door te kijken hoe de kracht van Venus, of Jupiter versterkt kan worden. Hiervoor kan je een astroloog raadplegen die je daarover kan adviseren: https://prinsenadvice.nl/astrologie-agenda/

Venus combust en je relatie

Hoe kan je je met een combust stand van Venus voelen in je een relatie.

Dat kan gebeuren als je je ego de boventoon laat voeren. Je ego kan je snel geïrriteerd maken als er iets is wat je partner doet en jij staat daar niet achter. Dat kan zowel voor mannen als vrouwen gelden. Gewoontes die je partner heeft kunnen ineens ondraaglijk worden voor je. Relationeel liggen conflicten op de loer met Venus combust. Want dan wordt Venus makkelijk een boze vrouw, om kleinigheden. Vanuit die boosheid zou je ineens kunnen besluiten afstand te nemen van je partner. Je kunt wat minder liefde voelen tijdens de periode van combust, jezelf op een overdreven manier voorop zetten, waardoor je partner vindt dat je je aanstelt.

Het is dus een tijd om jezelf in te houden als je direct op je partner wilt reageren, om te voorkomen dat je van een mug een olifant maakt. Ga eerst te raadde bij jezelf, of het echt nodig is een punt te maken, of dat je het misschien meer nodig hebt om even alleen te zijn. Het is een goede periode om je terug te trekken, je in jezelf te keren en meer compassie te oefenen met de persoonlijkheid van je partner, die zichzelf nou eenmaal ook niet gemaakt heeft.

Oefen geduld, trek je terug en geef de ander meer ruimte dan hij of zij zou verwachten. Daar bereik je meer mee, dan iemand steeds op zijn tekortkomingen te wijzen.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen