Van Nieuwe Maan tot Volle Maan

nieuwe maan

Wat we bespreken:

De Maan is de planeet die het dichtst bij de aarde staat en heeft daarom enorm veel invloed op ons leven. De afgelopen tijd is de interesse voor de energie van de Maan toegenomen en veel mensen, vooral vrouwen houden zich ermee bezig. De Maan is de moeder in de Vedische Astrologie. De vrouwelijke energie ten top, die ook elke man in zich heeft natuurlijk! In dit artikel ga ik er dieper op in en lees je

  • Over de Volle Maan
  • De betekenis van Nieuwe Maan
  • Waarom het belangrijk is de energie van de Maan te volgen
  • Wat je kunt doen om hiermee meer balans in je leven te brengen
  • De invloed van de Maan op je horoscoop

 

Over de Volle Maan

De Maan laat alles bewegen door en heeft invloed op water. Jij bent ook voor 80% water, dus alles in jou beweegt daardoor. Denk ook maar eens aan eb en vloed, die onder invloed staan van de energie van de Maan. Magisch toch? De Maan maakt de magie van het leven mogelijk!

De Volle Maan spreekt tot ieders verbeelding dankzij de vele verhalen die er zijn over gebeurtenissen bij Volle Maan. Iedereen weet dat de emoties heftiger beleefd worden bij Volle Maan. Er is meer romantiek, liefde, maar ook onenigheid en geweld bij Volle Maan. Alles wat het daglicht niet kan verdragen wordt gezien bij Volle Maan. Ontwikkelingen komen tot een hoogtepunt.

The magic lake” door Library of Congress/ CC0 1.0

Bij Volle Maan is het goed om stil te staan bij wat er de afgelopen weken is opgebouwd. Tot aan Volle Maan klimt de energie, waardoor je de kans hebt iets te laten groeien. Dat kunnen natuurlijk letterlijk bloemen en planten zijn, maar ook activiteiten die je aan het ontplooien bent. Een artikel wat je schrijft bijvoorbeeld, een huis wat je inricht, of een project op het werk. Om maar wat praktische voorbeelden te noemen. Vul het zelf maar in, waar jij mee bezig bent.

Alles staat in het licht, waardoor je goed kunt voelen wat er klopt en wat niet. Waar ben je tevreden mee, wat heb je goed neergezet de afgelopen weken? Daarna is het weer tijd om los te laten wat niet klopt voor jouw gevoel en op te ruimen. Letterlijk, je rommel opruimen, ook in je energie en overtuigingen.

De dag vóór het nieuwe begin

Na de Volle Maan neemt de energie in het algemeen weer af. Je voelt je minder actief, met als dieptepunt de dag voor nieuwe maan, een dag om weinig in te plannen. De Maan is dan in het geheel niet zichtbaar aan de hemel. Meestal is het een dag die behoorlijk landerig verloopt en je komt tot niks, zo’n dag waarop je niet vooruit te branden bent! Niet voor niets is deze dag een dag om te vasten en te mediteren in de Vedische Astrologie, geen nieuwe plannen te maken en tot rust te komen. Als je toch moet werken, stel op deze dag dan geen hoge eisen aan jezelf en je omgeving. Kijk of je rustpunten en meditatieve momenten kunt inbouwen, misschien wel met je team gezamenlijk.

De dag van de Nieuwe Maan

De dag van de Nieuwe Maan, als er weer een klein streepje zichtbaar is, is het vervolgens een uitstekende dag om je nieuwe plannen kenbaar te maken aan de wereld. De eerste stap te zetten van een nieuw project, alleen of met anderen. Wanneer je dit doet op een gunstig tijdstip, zal de positieve energie van dat moment het hele project gaan ondersteunen en er een succes van maken!

Dat is de betekenis: opnieuw beginnen. Iets wat je nog nooit eerder deed, of misschien iets wat bekend is juist helemaal anders gaan aanpakken. De nieuwe Maan is dus een uitstekend moment om dat te gaan doen!

Het belang van leven met de Maan

Wanneer je de energie van de Maan in de gaten houdt en er rekening mee gaat houden in welke fase of ze zit, kan je daar beslist van profiteren. Je kunt je kortlopende projecten en klussen dan met de energie van de Maan gaan plannen. Opruimen doe je dan pas grondig met afnemende maan.

Iets nieuws beginnen met de Nieuwe Maan. De twee weken erna ben je er actief mee bezig.

Tijdens de Volle Maan kijk je dan tevreden achterom naar wat je hebt bereikt.

De dag voor Nieuwe Maan wordt je even helemaal stil en broed je op je gemak nieuwe plannen uit. Je bekijkt het van alle kanten, voelt of het bij je past en mediteert er een tijdje over.

De dag erna begin je dan helemaal overtuigd aan je nieuwe project, als er weer een sikkeltje aan de hemel zichtbaar is.

Zo ondersteunt de maan jouw plannen met haar mooie opbouwende en afbrekende energie. Elke maand weer. Zet de verschillende maanfases in je agenda en leef er naar! Het zal meer balans in je leven brengen, doordat je bewust de tijd neemt om te bouwen, terug te kijken en op te ruimen.

De Maan in je horoscoop

De Maan speelt een belangrijke rol in de horoscoop omdat zij jouw emotionele leven beheerst. De plek waar zij staat bepaalt hoe jouw gevoelsleven tot uiting komt in je leven van alledag. Daardoor wordt voor een groot gedeelte je persoonlijkheid en je natuurlijke gedrag bepaald. In je Vedische Astrologische geboortekaart, die wordt bepaalt door de exacte tijd waarop je geboren bent, kan je dit nader laten bekijken. Wil je meer weten over Vedische Astrologie? Lees dan: Vedische Astrologie, oude kennis maar altijd actueel.

De Maan is de meest beweeglijke planeet die het dichtst bij de aarde is van alle planeten, die op je leven van invloed zijn. De snelle bewegingen en de sterke energie zorgen voor de soms snelle veranderingen in je gevoelsleven. In de Vedische Astrologie wordt de Maan daarom heel goed bekeken op haar invloed op andere planeten en sterrenbeelden.

Het is de moeite waard de invloed van de Maan eens goed te bekijken in je persoonlijke kaart, dat kan je veel vertellen over je gevoelsleven en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. In een persoonlijk consult kan ik je daar alles over vertellen.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen