Saturnus als doorzetter

Wat we bespreken:

Dit blog gaat over Saturnus als doorzetter, niet de makkelijkste planeet die er is, maar wel de grootste doorzetter. De energie van Saturnus helpt je volhouden. Hieronder lees je verder:

  • Wat Saturnus in jouw horoscoop, of geboortekaart betekent
  • Welke eigenschappen Saturnus vertegenwoordigt in jouw energie
  • Waarom Saturnus in dit jaar zo belangrijk is
  • Hoe je de moeilijke aspecten van Saturnus juist kunt gebruiken om te komen waar je wilt zijn

Saturnus wordt gezien in de Vedische Astrologie als een zorgenplaneet, een zogenaamde “boosdoener”.

Dit icoon zegt het wel: geen lachje kan eraf bij de serieuze Saturnus. Hij brengt tegenslagen mee in het huis van je horoscoop waar hij invloed uitoefent. Dat leidt altijd tot tegenwerking, vertraging en uitdagingen op je pad, waar je je zorgen over maakt. Waarom, denk je dan is dat nu nodig? Nou, om je te testen, zo zou je het kunnen zien. De testen kunnen je zorgelijk stemmen, of zelfs depressief maken waardoor je dreigt de handdoek in de ring te gaan gooien. Je doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld.

Als je Saturnus in je eerste huis hebt, dat van je persoonlijkheid, zal je je snel zorgen maken over werkelijk alles. De goede kant daarvan is dat je heel goed voor jezelf zult zorgen en gedisciplineerd bent.

De planeet van de zorgen of van het zorgen

Als Saturnus in een huis staat waar hij zich niet op zijn gemak voelt zal hij daar zeker een hoop narigheid gaan veroorzaken. Dat kan gebeuren als hij in een sterrenbeeld staat waar hij vijandig mee reageert.

Aan de andere kant, als het in een gunstig sterrenbeeld is, zorgt Saturnus als doorzetter juist ook voor discipline en vraagt hij je geduld te oefenen. Het is dan ook de grote uitdaging van Saturnus om op je resultaten te kunnen wachten. Als dat lukt en je na lange lange tijd oefenen ergens helemaal in slaagt, voelt dat dan ook als een grote overwinning! Dan heb je echt heel wat beproevingen doorstaan, bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal en dat echt goed gaan spreken en schrijven.

Je zou zo kunnen zeggen dat Saturnus een echte karakter vormer is. Het is zijn bedoeling dat je geestelijk groeit en je leert beheersen. Jezelf aan de kant kunnen zetten, voor anderen, de samenleving of een hoger doel. Het is dan ook echt de energie om mee te leren mediteren. En zo kan spirituele groei een echt en blijvend resultaat zijn als je door de ongemakkelijke periodes van Saturnus in je leven heen bent.

Saturnus is een hele langzame planeet. De hoofdperiode van Saturnus in ieders leven is 17 jaar. In deze periode kan je zeker leren jezelf dienstbaar op te stellen, geduld te oefenen en rustig aan te doen met uitgaven. Je zult met zorg van alle kanten iets gaan bekijken en je afgeremd voelen. Het is die periode waarin je jezelf pas echt heel goed gaat kennen, want Saturnus vraagt om introspectie.

Saturnus in 2023: persoonlijke groei

Dit jaar, 2023 staat Saturnus retrograde tot 4 november. Een “boosdoener” die retrograde staat is in de Vedische Astrologie een buitenkans om persoonlijk te groeien, want dat is juist beter! Het is nu de tijd om met de energie van Saturnus aan de slag te gaan met dat project waar je al lange tijd mee rond loopt. Hij staat namelijk ook nog eens in zijn eigen sterrenbeeld waterman! Begin nu en ga meters maken, oefenen, oefenen, oefenen en niet bang zijn om te vallen. Weer opstaan en je weg vervolgen, stap voor stap.

Saturnus als doorzetter

Saturnus geeft je focus op je eigen doelen, licht aan het einde van de tunnel en uiteindelijk doorzettingsvermogen. Een uitgelezen tijd ook, voor het leren mediteren of het volgen van scholing in spiritualiteit.

Bijvoorbeeld voor het leren van Reiki, wat ook kan bij Prinsen Advice. Kijk daarvoor eens op deze pagina: Reiki behandeling Roosendaal. Stel je vragen hierover eventueel via deze Contact pagina.

Wil je in het algemeen meer weten over retrograde lopende planeten? Daar schreef ik al eerder dit blog over: Retrograde planeten zijn goed voor inkeer.

Werken met Saturnus in je horoscoop

Het kan zijn dat in jouw horoscoop Saturnus niet zo gunstig staat en veel vertraging op je pad gooit in je leven.

Heb jij altijd langdurige problemen en veel zorgen in het algemeen, dan zou Saturnus de doorzetter je wel iets te veel op de proef kunnen stellen. Wat dan te doen? Het is dan wijs om dan eens te kijken hoe andere planeten Saturnus aspecteren, dat wil zeggen hoe andere planeten samenwerken met Saturnus. Het kan heel goed zijn dat als je je bewust wordt van je opties die beter zijn voor je, vanuit je geboortekaart bezien, je leven een positieve wending krijgt.

Er is veel wat je zelf kunt doen om je leven positief te veranderen en daar kunnen we samen naar kijken. Bewustwording is de eerste stap. Daarna kan jij vol zelfvertrouwen echt voor jezelf en je eigen ontwikkeling kiezen!

Dat kan je dus in een consult verwachten, wanneer je je geboortekaart, of horoscoop uitgelegd krijgt. Daar kunnen we in een persoonlijk gesprek direct naar kijken en dan zie je ook welke acties je zou kunnen ondernemen.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen