Retrograde planeten zijn goed voor inkeer.

Wat we bespreken:

Astrologische inzichten gaan vaak over retrograde stand van planeten. Het boezemt soms een beetje angst in, er wordt ongemak verwacht. Dat klopt ook voor een deel, maar het biedt ook kansen. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Retrograde planeten hebben een boodschap voor je.

In de Vedische Astrologie beleven we planeten als levende entiteiten. Je kunt ze zien als goede vrienden met een waardevol advies, als je goed naar ze luistert. Momenteel hebben we te maken met meerdere planeten in retrograde stand. Wat wil dat nu zeggen, retrograde. Het betekent dat het vanuit de aarde gezien lijkt, alsof de planeten achteruit bewegen, doordat ze een bocht maken in het universum. Dit doet iets met de energie van de planeet en dus hoe die op de aarde en alles wat daar leeft, inwerkt.

Elke planeet heeft een specifieke energie, die bestaat uit diverse aspecten. Het meest tot de verbeelding sprekend is het geslacht; mannelijk, vrouwelijk of neutraal. Venus is wel de meest bekende als vrouwelijke planeet. Venus loopt op dit moment retrograde, naast Saturnus, Mercurius, Pluto en Neptunus. Maar ook de Noord en de Zuidknoop, welke geen echte planeten zijn, lopen retrograde! Dat zijn uitzonderlijk veel planeten die retrograde lopen tegelijk. Een goede aanleiding om er eens een blog over te schrijven.

Zeven retrograde planeten, wat kunnen we hiermee?

In het algemeen geeft een retrograde planeet energie om eens heel goed naar jezelf te kijken en te voelen of dat waar je mee bezig bent in het leven nog wel bij je past. Elke planeet vertegenwoordigt een bepaald aspect van het leven. Dus je zult naar alle zeven planeten en Maanknopen moeten kijken als je een compleet beeld wilt. We zullen nu alleen Mercurius eens onder de loep nemen, omdat de retrograde stand vandaag begint en daarna Saturnus, die al sinds juni retrograde loopt. Wil je lezen over de retrograde stand van Venus?

Mercurius loopt regelmatige enkele weken per jaar retrograde.

Mercurius is een neutrale planeet. Mercurius past zich aan aan energie van planeten waar die dichtbij staat. Het is ook de planeet van de communicatie en de logica. Communicatie vooral in de vorm van schrijven. Mercurius staat op het moment van schrijven samen met de Zon in het eerste huis. Dat is een mooie combinatie om dingen gedaan te krijgen en te communiceren met de buitenwereld. Aan het einde van de dag, vandaag 23 augustus, staat Mercurius echter retrograde. Het zou kunnen dat dat tot gevolg heeft dat de communicatie juist wat stroever gaat lopen vanaf vanavond en je voor jezelf minder duidelijk krijgt wat je eigenlijk naar buiten wilt brengen.

De kans doet zich daardoor dus voor, om even pas op de plaats te maken en alles van binnen op een rijtje te zetten waarvan je dacht dat dat goed voor je was. Tijden veranderen, doelen kunnen veranderen en wat goed voor je was, kan dat nu zomaar even niet meer zo voelen. Mercurius retrograde is dus tijd voor communicatie met jezelf. De periode van Mercurius retrograde duurt enkele weken en komt een paar keer per jaar voor. Neem in die weken dus de tijd om een goed en diepgaand gesprek met jezelf aan te gaan en kom daarna pas, met dat wat je echt van binnen wilt communiceren, naar buiten.

Saturnus retrograde duurt enkele maanden.

Saturnus is een langzame planeet die er zeker vier maanden over doet als hij retrograde loopt. Er is een verschil met Mercurius, dat is namelijk dat retrograde stand van Saturnus juist een betere energie geeft. Het is van nature een wat ongemakkelijke planeet, met als thema’s zorgen, verdriet en pijn. Echter in retrograde stand komen de goede eigenschappen van Saturnus meer naar voren. Dat zijn discipline, meditatie, spiritualiteit en doorzettingsvermogen.

Saturnus is in retrograde stand dus de planeet voor meer diepgang, echte commitment aan je doelen en doorzetten waar je aan begonnen was. Gedisciplineerd aan je doelen werken lukt juist beter in de retrograde stand. Minder afleiding en pleziertjes, maar wel serieus kunnen werken. Aan het eind van die periode kan je dan voldaan weer wat luchtigere activiteiten gaan ontplooien en vooral je zorgen daarbij loslaten. De vruchten van je harde werk zullen dan later worden geplukt met de rustige energie van Saturnus. Wil je meer weten over Saturnus? Kijk dan hier Saturnus als doorzetter

Is retrograde stand van planeten nu altijd goed?

Er is nog veel meer te zeggen over retrograde planeten. Het is afhankelijk van waar de planeten in je eigen geboortekaart staan, hoe ze inwerken op jouw unieke leven. Als Mercurius of Saturnus op een heel gunstige plek staat in je geboortekaart kan een retrograde stand nog veel beter uitpakken, maar andersom met een minder gelukkige positie natuurlijk ook.

De informatie hierboven is vrij algemeen. Iedereen kan daar wel wat mee. Voor meer specifieke adviezen voor jouw uitdagingen in het leven zou je gedetailleerd moeten kijken naar de stand van de sterren op het moment dat jij geboren bent. De geboortekaart en je levensperioden geven veel informatie over mogelijke uitdagingen en kansen. In een persoonlijk consult kan je daar meer over te weten komen. Daarvoor is allereerst je exacte geboorte datum, plaats en tijd nodig, op de minuut nauwkeurig. Dit staat in je geboorteakte die je bij de gemeente kunt opvragen.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen