Planeet Mars, strijd en daadkracht

Wat we bespreken:

De planeet Mars dichterbij

De planeet Mars spreekt tot ieders verbeelding als de planeet van de oorlog, mannelijk en agressief. Is het echt alleen maar strijd? Wat kunnen vrouwen eigenlijk met Mars? Hieronder vind je de volgende vragen beantwoord:

  • Is Mars alleen voor mannen?
  • Wat klopt er van de oorlogsverhalen over Mars?
  • Wat betekent Mars in je eigen horoscoop?
  • Hoe kan je met conflicten leren omgaan?

Is Mars alleen voor mannen?

Mars is genoemd naar de Romeinse god van de oorlog, dus wordt de planeet geassocieerd met strijd. De kleur is rood, met het blote oog te zien aan de sterrenhemel. Een kleur die strijd oproept, de rode lap op de stier. Emoties lopen zeker hoog op met Mars. Hoe zit dat in de Vedische Astrologie, is Mars de grote boosdoener?

Inderdaad is in de Vedische Astrologie Mars mannelijke energie en verbonden aan de kleur rood. Maar er is meer. Alle planeten hebben energetisch ook een plek in ons lichaam. Het gebied van Mars is de maagstreek en de lever, de vurige energie die je spijsvertering op gang brengt. Mars zorgt voor de hitte die nodig is om processen op gang te brengen. In je lichaam verteert Mars je voedsel en en in je leven zorgt hij voor daadkracht.

Natuurlijk is dit niet alleen voor mannen! In elke vrouw is mannelijke energie aanwezig en we weten allemaal wel dat de één heeft dit meer heeft, dan de ander. We weten allemaal wanneer iemand, man of vrouw, daadkrachtig is. Dan heeft deze persoon zeker een goede Mars energie over zich! Daadkrachtige vrouwen worden wel nogal eens weggezet als bitches, omdat een vrouw eerder met zachtheid en harmonie wordt verbonden. Ik denk bij krachtige vrouwen aan bijvoorbeeld zangeres Anouk, die een wat mannelijke uitstraling heeft. Maar een zeer vrouwelijk artiest als Byoncé heeft wat mij betreft ook veel marskracht, gezien haar indrukwekkende carrière.

Wat klopt er van de oorlogsverhalen van Mars

Als Mars niet zo prettig in de horoscoop staat, bijvoorbeeld samen met een planeet welke vijandig is, dan kan dit behoorlijke conflicten en zelfs ongelukken oproepen. Dus ja, Mars kan wel degelijk oorlog oproepen als hij niet goed kan samenwerken met andere planeten. Het is dé planeet die bekeken wordt om ruzies en conflicten op te sporen in de Vedische Astrologie.

Wanneer Mars goed geplaatst is met een planeet waar hij het goed mee kan vinden, kan hij ook goede dingen doen. Zoals genoeg energie genereren om projecten tot een geslaagd einde te brengen. Daadkracht is nodig om te slagen in het leven, actie te ondernemen als je iets wilt neerzetten.

Om iets te bereiken moet je ook vaak je mening kenbaar maken en de discussie aangaan met mensen die je tegenhouden. Het hoeft nu niet gelijk oorlog te worden, maar het is wel de bedoeling dat je elkaars mening kunt horen, om een overeenkomst te bereiken. Mars brengt jouw mening van binnen tot leven totdat je het niet meer in kunt houden. Je vuur wordt opgestookt. Het is de kunst het wel beheerst naar buiten te laten komen.

Wat doet Mars in je eigen horoscoop?

Alle planeten staan altijd ergens in je horoscoop op het moment dat je geboren bent. De plek waar ze staan, het aantal graden en de setjes die ze samen eventueel maken bepalen de energie die aan jouw leven wordt meegegeven. Wat Mars dus doet is afhankelijk van welke planeten met hem samen willen werken of juist tegenwerken. Daar zijn eindeloos veel variaties in mogelijk, omdat alle planeten op de verschillende plaatsen in het firmament weer anders uitwerken. Dit kan nu alleen tot de conclusie leiden dat het nodig is een compleet consult te vragen bij een Vedisch Astroloog om erachter te komen welke energie Mars aan jouw leven mee geeft. Het is complex en afhankelijk van veel verschillende factoren.

De geboortekaart is als een routeplan van je leven. Er zijn veel routes die je kan nemen. Waar zit de meeste weerstand, waar kan je conflicten verwachten? Het is raadzaam dit uitgebreid te laten bekijken. Wanneer je je verschillende opties en valkuilen weet, kan je er bewust mee leren omgaan, of een alternatieve route kiezen.

Hoe kan je met conflicten leren omgaan?

Als je vaak in conflicten verzeild wordt, snel boos wordt of juist helemaal niet tegen ruzie kunt, is het zinvol eens naar Mars in je geboortekaart te laten kijken. Een consult heeft vaak een verhelderend effect, doordat je ziet, hoe je met het Universum kunt meewerken, waardoor je je conflicten kunt oplossen en achter je laten!

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen