Oosterse en Westerse Astrologie

Oosterse en Westerse Astrolgie

Wat we bespreken:

Oosterse en Westerse Astrologie zijn niet hetzelfde. Wat het cruciale verschil is, lees je hieronder.

Oosterse en Westerse Astrologie, het verschil

Het verschil zit hem in een kleine boogminuut per jaar. Hoe dat zit? De aarde maakt ten opzichte van de dag en nacht omwenteling in 365 dagen een kleine graad extra beweging. Zodat we soms ook spreken van een “schrikkeljaar”. De Oosterse Astrologie houdt daar rekening mee, door dit bij de berekening van de planeten banen op te tellen. De Westerse doet dat niet. Daardoor loopt het verschil met de Westerse berekening ieder jaar iets verder op. Op dit moment is dat al ruim 24 graden verschil en daardoor staat de Volle Maan meestal in een ander sterrenbeeld dan bij de Westerse Astrologie. Het verschil wordt dus elk jaar groter.

Wat is wijsheid, Oosters of Westers?

Het verschil in berekening maakt dat de energie die meegegeven wordt aan de Maan en de Zon via de Sterrenbeelden anders is waardoor de interpretatie van de standen anders is. De Zon en de Maan staan in andere sterrenbeelden omdat deze planeten ook snel bewegen. De langzame planeten zoals Saturnus en Pluto zijn grotendeels nog in hetzelfde huis als bij de Westerse Astrologie. Maar ook dat maakt vaak verschil met bijvoorbeeld Retrograde planeten en de transits.

Het is uiteraard voor een ieder vrij om te kiezen naar welke wijsheid je wilt luisteren. Het is wel beter om ze los van elkaar te gebruiken. Ze hebben elk hun eigen functie in de wereld en kunnen beter niet door elkaar worden gehaald. 

Vedische Astrologie

Zoals gezegd volgt de Vedische Astrologie de Oosterse wijsheid, de oudst bekende wijsheid volgens de oudste  boeken op aarde, de Veda’s. Allen over astrologie staat daarin en is zeer nauwgezet en effectief gebleken in de interpretaties. Nog altijd wordt dit wereldwijd op grote schaal beoefend en gebruikt door wereldleiders en politici. Wat je met Vedische Astrologie namelijk heel goed en accuraat kan is plannen.

Vanuit de berekeningen kan heel precies een levensloop programma worden uitgedraaid, wat het Dasha systeem heet. Dit laat de levensperioden van elke planeet die ons leven beïnvloed zien in jouw unieke leven. Elke levensperiode duurt zo’n 10 jaar of langer. Hieraan kan je de algemene verwachting van je leven aflezen en je beter voorbereiden op wat mogelijk komen gaat. Is dat niet fantastisch? 

Om je Dasha levensperioden te interpreteren is het nodig een Vedisch Astroloog te raadplegen. Je bent meer dan welkom! Plan een afspraak.

De vragen die je zou kunnen stellen daarbij kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • is het een goede tijd om aan een nieuwe baan te beginnen
  • welke studie is voor mij een goed idee
  • is het tijd om mijn relatie of huwelijk te herzien
  • me te richten op spirituele groei of andere zaken

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen