Mercurius geeft communicatie van binnen naar buiten

Wat we bespreken:

Mercurius, de kleinste planeet, geeft communicatie over wat er binnen in je leeft. Deze planeet heeft in de Vedische Astrologie echter meerdere betekenissen. Wil jij daar meer over weten? Lees dan hier:

  • wat Mercurius in communicatie doet
  • waarom Mercurius met Budha te maken heeft
  • hoe je kunt ontdekken wat Mercurius voor jou persoonlijk doet

Wil je meer weten over Vedische Astrologie in het algemeen klik dan hier: Vedische Astrologie, oude kennis maar altijd actueel.

Mercurius is communicatie in de vorm van schrijven

Als Mercurius sterk in je kaart staat ben je waarschijnlijk een schrijver en kom je gemakkelijk uit je woorden. Op dit gebied bepaalt Mercurius namelijk of je makkelijk een boodschap kunt overbrengen op een ander. Het gaat erom of je naar buiten duidelijk kunt maken wat er van binnen bij jou leeft.

Mercurius is een aards teken, als enige van de negen planeten die de Vedische Astrologie bekijkt. Goed kunnen communiceren is praktisch en aards. De andere planeten gaan over vuur, water en lucht. Mercurius gaat over aardse verschijnselen zoals telefoons, computers, kranten, de media en is daarmee in onze moderne tijd uiterst belangrijk. De planeet staat het dichtst bij de Zon en houdt van de warmte van de Zon. Samen met de Zon kan Mercurius mooie dingen voor de mens doen, maar als hij te dicht bij komt kan het ook verkeerd gaan. Het kan ook te warm worden, wat afhankelijk is van de positie van Mercurius ten opzichte van de Zon en dan kan de communicatie spaak lopen.

Behalve de planeet van de communicatie is Mercurius ook van het intellect. Mensen met een gunstige Mercurius zijn intelligente personen die hun leven goed in de hand hebben. Is Mercurus ongunstig dan kan dat nervositeit en een slechte communicatie geven.

De sterrenbeelden die bij Mercurius horen zijn Maagd en Tweelingen. Maagd staat voor praktische, nauwkeurige eigenschappen en Tweelingen voor zich makkelijk aan kunnen passen. Dit zijn de positieve eigenschappen, die minder zijn als Mercurius niet gunstig geplaatst staat. De praktische Maagd kan dan te controlerend worden en de flexibele Tweelingen besluiteloos. Alles waar “TE” voor staat in het leven werkt meestal niet goed uit.

Budha

Budha is de naam van Mercurius in het Sanskriet. Zoals iedereen wel weet wordt een Budha meestal zittend op de aarde afgebeeld met de ogen dicht. Budha stuurt je naar binnen, zodat je aandacht hebt voor wat er echt uit jouw unieke zelf naar voren komt. Niet beïnvloed door wat anderen zeggen of wat je ziet in je omgeving, maar alleen dat wat jij te manifesteren hebt op aarde. Wanneer je daar grondig contact mee hebt gemaakt kan je daarom beter naar buiten communiceren wat jij betekenis wilt geven in het leven. Daar gaat Mercurius, oftewel Budha over.

In de planeten familie is Budha noch mannelijk, nog vrouwelijk en is daarmee de vriend in je leven. Vrienden die vrouw of man kunnen zijn, want Budha is onzijdig. Zoals echte vrienden oordeelt hij/zij niet. Hij/zij kiest geen partij, maar is vriendelijk naar iedereen. Zo past hij/zij zich makkelijk aan aan de omstandigheden, maar kan daardoor wel makkelijk beïnvloed worden. Als Budha naast een vijandige planeet staat zoals Mars, kan hij zich aanpassen naar vijandige energie. Het is dus belangrijk waar Budha in je geboortekaart staat, om de energie van Mercurius te kunnen bepalen.

Wat kan jij met Mercurius?

De planeet Mercurius is voor iedereen van groot belang vanwege het aardse karakter en de vaardigheden die hij/zij biedt op communicatief vlak. Met een gunstige Mercurius zal je beslist makkelijker door het leven gaan omdat je dan goed met je omgeving in contact kunt staan en duidelijk kunt laten weten wat je wilt. Staat Mercurius niet gunstig dan is daar zeker wat aan te doen! De Vedische Astrologie biedt daarvoor diverse remedies aan zoals bepaalde edelstenen te dragen, deze in huis te plaatsen op specifieke plekken of door Mantra’s te oefenen en te mediteren.

Ben jij benieuwd naar jouw Mercurius?

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen