Maansverduistering is een mysterie

Wat we bespreken:

Maansverduistering is een mysterieus verschijnsel aan de hemel en spreekt sterk tot de verbeelding. Op 25 maart 2024 heeft deze Maansverduistering extra impact.

Hieronder lees je

  • waaarom de Maansverduistering dit jaar zoveel impact heeft
  • Wat de Maansverduistering jou te zeggen heeft
  • Hoe je de energie van de Maansverduistering voor je kan laten werken

Maansverduistering van 25 maart 2024

Komende maandag 25 maart is het Maansverduistering. De Maan is niet overal zichtbaar, maar de energie is wereldwijd zeker te voelen. Diezelfde dag is de Maan ook vol, wat deze Maansverduistering extra impact geeft. Bij Volle Maan komt alles wat de afgelopen twee weken door jou is opgezet, in het volle licht. Je kijkt achterom naar wat je in de wereld hebt geroepen en evalueert dit. Alle emoties rondom de gebeurtenissen in je leven zijn bij Volle Maan sterk te voelen en je kan je gevoel goed volgen; wat is er gelukt, wat maakt je blij? Wat maakt verdrietig en moet je loslaten om verder te groeien?

Nu is het dus tegelijk Maansverduistering, eigenlijk het tegenovergestelde van Volle Maan! Dit verschijnsel is dan ook iets extra’s op dit moment. Wat in het licht komt, wordt meteen weer duister…. heel mysterieus. Dit mysterie, wat de natuur ons laat beleven, is een uitgelezen kans om naar je eigen donkere kant te kijken. Het licht schijnt als het ware alleen naar binnen, niet naar buiten. Het gaat dus helemaal over jouw zelf. Welke ervaringen, overtuigingen, of activiteiten brengen jouw licht en vreugde en welke niet? Wat kan je anders gaan zien en doen? De energie die je hierin steekt, werkt een half jaar door, dus neem de tijd eens voor jezelf.

Wat heeft de Maansverduistering jou te zeggen?

Om beter grip te krijgen, op wat deze Maansverduistering jou te zeggen heeft, kijken we naar de overige planeten en hoe deze reageren met de Maan. Dat doen we via de kaart van de planeten en sterren op het moment van de Maansverduistering, om 08:01 uur in de ochtend van 25 maart. Dat ziet er zo uit:

Zoals je ziet staan er rechts bovenaan een zevental planeten in twee huizen bij elkaar. Dit is vrij uniek en geeft een uitgesproken intense energie. Hier recht tegenover, links onderaan, zie je twee planeten in één huis staan. Deze twee zijn de Maan, die op dat moment gedeeltelijk verduisterd is, en de Maansknoop Ketu, die als een grote tegenwerkende kracht je dwingt om pas op de plaats te maken. Deze twee staan in het huis, van je gezondheid. De Maan en Ketu vechten als het ware om jouw aandacht, naar je eigen gevoel en intuïtie te gaan. Dat kan voelen als een intern conflict.

Wat je voelt, kan zeker tegenstrijdig zijn aan wat je intuïtie zegt, dat je moet doen. Gevoelens veranderen, maar je intuïtie is zeker weten, van binnen, in je hart, ook al lijkt het op het moment niet logisch.

Aan de andere kant van de kaart staan op hetzelfde moment die zeven planeten flink te roepen om naar buiten snel in actie te komen met de Maansknoop Rahu. Dat is onverstandig nu meteen, want dit huis, recht tegenover de Maan is het huis van transformatie, verandering en verlies. Met de energie van de Volle Maan daar vol op kan dit een zeer intens en overweldigend gevoel geven waardoor de gevolgen van te snel in actie komen niet te overzien zijn. Stort je niet zomaar ergens in zonder goed te luisteren naar je intuïtie en de mogelijke gevolgen te overzien.

Het kan dus een onrustige tijd worden, de komende weken, als je geen voorzorgsmaatregelen gaat treffen, om je hoofd bij elkaar te houden. Want deze Maanstand maakt je in de war als je niet eerst stil gaat zitten en je geestelijk voorbereiden.

Wat je kan leren van de Maansverduistering

De energie van deze Maansverduistering is een aanloop naar het Vedisch Nieuwjaar op 8 april met de eerste Nieuwe Maan van de Lente, die dan aanbreekt. Dan begint alles opnieuw. Volgens velen begint er tevens een nieuwe Karmische Cyclus. Bij de Maansverduistering van maandag gaan we daarom eerst grondig opruimen en loslaten wat niet meer dient.

De dag voor de Volle Maan, zondag 24 maart, is het daarom zaak helemaal tot rust te komen. Niet te luisteren naar alle aandacht die er van buiten wordt getrokken en stil te gaan zitten. Het is ook een uitstekende dag om te vasten, van zonsopgang, tot zonsondergang.

Stil zitten en luisteren naar je eigen stem, van binnen. Licht laten schijnen van binnen, je eigen licht van binnen opsteken, als buiten alles even donker lijkt. De aankomende Volle Maan laat je je eigen emoties zien, van binnen. Wat voelt goed? Wat echt niet? Durf je het deze keer definitief los te laten? Durf je voluit te kiezen voor jezelf? Het is nu een gouden kans, dit te doen en bijvoorbeeld eindelijk afscheid te nemen van een relatie die schadelijk voor je is, werk waar je op stuk loopt, eerlijk te zijn naar jezelf en je beloftes aan jezelf na te komen… voel het in alle rust van binnen!

Neem de tijd voor jezelf

Neem de tijd voor jezelf, deze zondag voor de Maansverduistering, stuur iedereen weg en zit met jezelf, luister naar je innerlijke kind. Wat heb je nodig? Liefde? Geef het aan jezelf. Troost? Geef het aan jezelf. Aandacht? Schrijf jezelf een brief!

En dan als je het helder hebt, wat je nodig hebt maak dan de belofte aan jezelf dat je achter jezelf zult blijven staan, deze keer. Want deze Maansverduistering werkt een half jaar lang door.

Dus, zondag, de dag voor de Maansverduistering ben je eerlijk naar jezelf. Waar ben jij onnodig veel mee bezig? Waar geef jij energie waar je niets voor terug krijgt en waar je niet van groeit?

En dan, op maandag om 08:01 laat je het vreugdevol en in dankbaarheid los, die onnodige ballast! Dat kan je bijvoorbeeld doen door de brief die je had geschreven te verbranden en in dankbaarheid aan het Universum mee te geven.

Geef er zelf maar een mooie vorm aan, jouw eigen vorm, is de beste vorm. Brand een kaars, zing een Mantra, speel voor jezelf een serenade of maak een lekker ontbijt voor jezelf en proost op jezelf!

Heb je naar aanleiding van dit verhaal alleen maar meer vragen in je hoofd gekregen? Plan dan gerust een persoonlijk consult om dichter bij je eigen unieke pad te komen. Hiervoor kunnen we kijken naar jouw unieke geboorte kaart en bijbehorende levensfases, volgens de sterren.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen