Maandagen volgen een andere kalender

Wat we bespreken:

Maandagen volgen een andere kalender. Dat klinkt als een mysterie en dat is het ook! Wil je weten welk mysterie Maandagen verbergen in de Vedische Astrologie?

Lees dan verder! Hieronder lees je:

  • wat Maandagen zijn in de Vedische Astrologie
  • hoe ze het dagelijks leven sterk beïnvloeden
  • wat de betekenis is van de Maandagen voor het plannen van je leven
  • Hoe je de energie van Maandagen kunt gebruiken

Wil je weten hoe een consult Vedische Astrologie in zijn werk gaat? Kijk dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=c5dJANVRd-0

Maandagen volgen een eigen ritme

Maandagen volgen een eigen ritme in de opkomst en ondergang van de Maan. De Maan ziet er elke nacht weer anders uit, door de wassende en afnemende Maan. Van nieuwe Maan tot volle Maan duurt het ongeveer 30 dagen. Dit zijn de Tithi’s, oftewel Maandagen. Elke Tithi heeft een specifieke energie. De tithi’s lopen niet gelijk met de dagen van de week, die bepaald worden door de zonsopkomst en ondergang.

De Maan volgt haar eigen cyclus om de Aarde. Het begin van een nieuwe Tithi is dan ook niet altijd op hetzelfde tijdstip van de dag of nacht. Het wordt bepaald door de snelheid van de Maan die om de Aarde draait.

De invloed van Thiti’s op jou dagelijks leven

Zoals gezegd heeft iedere Tithi een specifieke energie. Er zijn vijftien verschillende Tithi’s, voor 30 Maandagen. Vijftien voor wassende Maan en dezelfde vijftien voor afnemende Maan.

Om een voorbeeld te geven: de Volle Maandag is Tithi nummer 15 van de periode van de wassende Maan. Op die dag is de energie heel intens en het contact met het Universum zeer sterk. Het is dan ook een dag om te besteden aan het bedanken van je voorouders en te mediteren. Daar zijn in de Vedische traditie speciale rituelen voor, maar je kunt natuurlijk je eigen gevoel hierin prima achterna gaan. Je kunt kaarsen branden en je voorouders bedanken waarbij je hun namen uitspreekt, of voor ze bidden.

Zo is er ook een speciale Tithi dag om te vasten, dat is Tithi Ekadashi. De energie is dan zodanig dat het heel gezond is een dag niet te eten, of bijvoorbeeld alleen fruit te eten.

De betekenis van de Maandagen in de Vedische Astrologie

De betekenis van de Maandagen, of Tithi’s, is groot en bepalen vooral het plannen van gunstige activiteiten in het dagelijks leven. Nog altijd worden in India Vedisch Astrologen veelvuldig geraadpleegd voor het bepalen van een gunstige dag om te trouwen, te verhuizen, een nieuwe auto te kopen en noem maar op. Het tijdstip van planning bepaald namelijk of het een succes wordt. Er wordt daarbij niet alleen naar de dag van de Maan gekeken, maar ook naar de stand van de sterren op dat moment.

Natuurlijk heeft de dag dat jij geboren bent ook een Tithi naam! Deze dag geeft de energie weer van de Maan op het moment dat jij bent geboren en staat in je Vedische geboortekaart. Een Vedisch Astroloog kan je daar meer over vertellen.

Behalve de specifieke Maandag is ook de specifieke plek waar de Maan staat op het moment dat jij bent geboren belangrijk. Die plek heet het Maanhuis, in het Sanskriet “Nakshatra” en is cruciaal in de berekening van je levensperioden en de invloed van de Planeten en sterren.

Dit is nog maar een tipje, van de mysterieuze sluier van de Vedische Astrologie! Er is nog oneindig veel meer.

Wil jij meer weten, over wat er precies in de sterren staan voor jou? Lees dan verder hoe je een afspraak kunt maken!

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *