Jupiter retrograde

Wat we bespreken:

Jupiter retrograde is in de Vedische Astrologie een bijzondere tijd. De vertaling van Jupiter in het Sanskriet, de taal van de Vedische Astrologie, is  Guru. Dat betekent “de spirituele, wijze leraar”. Guru wordt door veel astrologen gezien als de belangrijkste planeet voor je ontwikkeling.

Guru, oftewel Jupiter loopt vanaf 4 september tot 31 december 2023 retrograde. In dit artikel lees je:

 

  • wat retrograde stand van Jupiter betekent voor jou energie

  • welke energie Jupiter je geeft

  • wat je kan doen om deze maanden zo gunstig mogelijk te doorlopen

  • wat er gebeurt als de retrograde stand is afgelopen

Wat doet de energie van Jupiter met jou

Jupiter is DE geluksplaneet! Het is echter niet zo dat Jupiter altijd geluk brengt, het is afhankelijk van waar deze staat aan de sterrenhemel. Maar in het algemeen geeft Jupiter goede opbouwende energie. 

Jupiter is ook de leraar van de planeten familie.

 

Jupiter heeft dus te maken met iets leren, open staan voor nieuwe inzichten en je ontwikkelen. 

Als Jupiter in een bepaalt huis staat, is in dat levensgebied op dat moment iets te leren. Een huis is één-twaalfde deel van het firmament, gezien vanaf de aarde. Elk deel heeft een betekenis voor een bepaalde levenssfeer. 

Hoe verandert de energie als Jupiter retrograde gaat

Wanneer Jupiter retrograde loopt, dus achteruit gaat gezien vanaf de aarde, dan verandert er iets. Je gaat als het ware een beetje terug in de tijd met je ontwikkeling. Er komen gebeurtenissen uit het verleden opnieuw in je leven om nieuwe inzichten uit te halen. Misschien is het tijd om een hoofdstuk van je leven definitief achter je te laten, omdat je nu je les volledig hebt geleerd.

Het kan dan lijken, alsof je even wat minder geluk hebt,  omdat er gebeurtennissen voorbij komen waarvan je dacht dat je ze al een plekje had gegeven. Maar blijkbaar is er nog iets te leren. Het is dus tijd voor nieuwe inzichten, door dingen op een andere manier te gaan beleven en verwerken. 

Je zou het ook kunnen zien als een test van het universum, of je je lessen hebt geleerd. 

Jupiter retrograde: niet wegduwen, maar opruimen

In deze maanden, waarin het misschien lijkt alsof het wat tegen zit en je het gevoel hebt opnieuw te moeten beginnen, ligt het aan je eigen houding of je ervan gaat profiteren. Je hebt meestal geen zin om weer naar die oude koeien te kijken. Het is verleidelijk om voor oude lessen weg te duiken, maar je kunt er nu beter volop even de tijd voor nemen. 

Niet door erover te gaan klagen tegen anderen, maar door je eigen ontwikkeling weer even wat meer aandacht te geven en ruimte voor jezelf te maken. 

Schrijf je ervaringen voor jezelf op, praat erover of lees je dagboeken nog eens opnieuw. Je zult er nu anders tegen aan gaan kijken en er nieuwe leringen uit trekken. Kortom, neem de tijd om de lessen uit het verleden waar je dacht klaar mee te zijn, toch nog eens onder de loep te nemen. 

En er daarna definitief een plek voor te hebben. Niet wegduwen, maar opruimen. 

 

Hoe gaat het na de retrograde stand verder

Wanneer Jupiter weer recht gaat lopen, dus zijn baan vanaf de aarde gezien weer vervolgt, is deze periode van inkeer in je ontwikkeling afgelopen. Als het goed is, heb je definitief lessen uit het verleden begrepen. 

Nu is het weer tijd voor nieuwe lessen! Misschien heb je zin om een nieuwe opleiding te volgen of een ander pad te gaan volgen, waar je meer uit kunt halen. Maak maar alvast plannen, want Jupiter retrograde is een mooie broedtijd, om te voelen of je nog genoeg leert in je huidige situatie. Bij Jupiter in normale stand kan je de plannen dan vlot ten uitvoer brengen. 

Veel geluk! 

Wil je meer lezen over retrograde standen van andere planeten volg dan deze link:  Retrograde planeten zijn goed voor inkeer.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

 • 🗸 Verbeter je relatie
 • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
 • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij Vedische astrologie met Jasperina Prinsen