Het nut van jaarvoorspellingen

Wat we bespreken:

Het nut van jaarvoorspellingen, daar heb je vast vragen over. Hieronder lees je:

  • Het nut van algemene jaarvoorspellingen
  • Hoe jaarvoorspellingen jaarverwachtingen worden
  • Hoe de Vedische Astrologie hiermee werkt
  • Wat jij eraan kan hebben een jaarverwachting te laten maken

Een jaarvoorspelling van een astroloog is populair. Echter de jaarhoroscopen die je in de bladen of elders in het westen vindt zijn vrij zinloos. Dat komt omdat enkel de maand waarin je geboren bent als uitgangspunt wordt genomen. De horoscopen worden gemaakt voor iedereen die in eenzelfde maand is geboren. Waarom klopt dit niet?

Jij bent meer dan je sterrenbeeld

De overtuiging dat als je bijvoorbeeld in de eerste helft van mei geboren bent, je dus een “Stier” bént is een wijdverbreid misverstand. Je bent nooit alleen maar een sterrenbeeld van de maand! Jij bent jij, je bent absoluut uniek. Dat is het enige wat zeker is.

Wie jij bent wordt bepaalt door de exacte plaats waar en de tijd waarop je geboren bent. De hemel verandert daarbij elke 12 minuten compleet.

Het is daarom niet alleen onmogelijk om een jaarvoorspelling voor iedereen die in dezelfde maand geboren is te laten uitkomen, maar het is ook een pertinent onjuiste manier van jaarkaarten maken.

Een jaarvoorspelling van je sterrenbeeld is onvolledig

Waarom is een jaarvoorspelling van je sterrenbeeld onvolledig?

Het belangrijkste sterrenbeeld bij je geboorte is niet je maandsterrenbeeld. Omdat dit wel zo wordt voorgesteld in de blaadjes hecht ik er geen waarde aan, omdat er altijd wel iets van klopt. Deze manier is een slap aftreksel van hoe het wel kan, met de Vedische Astrologie uit India. Het nut van jaarvoorspellingen hangt dus af van de manier, waarop het wordt gedaan.

Daarbij heb ik ontdekt dat een bepaalt meisjesblad voorspellingen zelfs door communicatie stagiaires uit de dikke duim laat zuigen! Weg dus met die blaadjes en “gratis voorspellingen” voor enkel je sterrenbeeld.

Hoe het wel moet, dat heb ik geleerd in de Vedische Astrologie, met de ascendant.

Het nut van jaarvoorspellingen met de ascendant

De Vedische Astrologie neemt niet je sterrenbeeld van je geboortemaand, maar je ascendant als uitgangspunt bij interpretaties. Wat is nu je ascendant? Dat is je sterrenbeeld wat opkomt in het oosten, gedurende ongeveer een kwartier, op het exacte moment van je geboorte. Dat is maar van korte duur en daarom verschillen de levens van iedereen die op die dag of in die maand geboren is allemaal van elkaar.

Je ascendant bepaalt voor een groot gedeelte je persoonlijkheid en daarmee hoe je tegen dingen aankijkt in het leven en de beslissingen die je gaat maken. Samen met de stand van de Maan is dit één van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de invloed van de sterren en planeten op jouw leven.

Zo gezegd verandert de ascendant elk kwartier ongeveer en voor een volledige interpretatie zal jouw hele persoonlijke kaart in ogenschouw moeten worden genomen.

het nut van jaarvoorspellingen

Alleen dan heb je er wat aan en kan je er wat mee.

Voorspellingen of verwachtingen, jij beslist

Het nut van jaarvoorspellingen hangt dus af van de zorgvuldigheid waarmee het wordt gedaan, door een Vedisch Astroloog. Verder hangt het af van jou, van jouw bewuste keuzes daarna.

Daarom praat ik liever over verwachtingen, dan voorspellingen. Voorspellingen impliceren, dat er een vaststaande reeks van gebeurtenissen je te wachten staat, waar je lijdzaam naar toe glijdt. Dat is nooit zo, want je hebt er zelf invloed op. Wij mensen hebben bewuste keuzemogelijkheden, dat maakt ons uniek! Maar dan moet je er wel voor kiezen bewust te leven. Wat je dan kan doen, is naar de stand van de sterren een stuk vooruit kijken. Dat zegt iets over de mogelijkheden in de toekomst, op vrij precieze wijze. Dan zie je de verborgen wegen van de toekomst.

En je ontdekt dan, dat je wel degelijk te kiezen hebt!

Routekaart van het jaar

Het leven biedt meestal genoeg uitdagingen en je kunt er soms in verdwijnen. Dan is een jaarkaart een goed idee, om helderheid te krijgen, over de te volgen route.

Wat je kan is namelijk kiezen, met de sterren mee, of er tegen in. Welk terrein van je leven ga jij nu veroveren? Waar gaat je focus naar toe? Vedische Astrologie kan daar absoluut in adviseren.

Bewust kiezen, of je als een speelbal van het lot gedragen. Dat is nu de bedoeling, van de jaarkaarten in de Vedische Astrologie. De routekaart wordt duidelijk en jij bewust gaat de eerste stap zetten, op een tot nu toe onbekend en voor jou verborgen gebleven pad.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen