Het jaar van de Draak 2024

Wat we bespreken:

Het jaar van de Draak op 10 februari 2024

Het jaar van de Draak komt eraan, volgens de Chinese dierenriem. In de Vedische Astrologie is dit een interessant moment om een jaar voorspelling van de energie van de rest van 2024 te doen. Wil jij weten welke “vibes” het nieuwe Drakenjaar gaat brengen? Lees dan verder!

Wat we daarvoor bekijken, is hoe de planeten en sterren precies staan op het moment 10 februari 2024 om 00:00:44 uur. Dus om 44 seconden over 12 in de nacht van 9 op 10 februari. Op dat moment staan de Zon en de Maan precies op dezelfde graad in het vierde huis van de hemelkoepel. Zon en Maan op dezelfde graad betekent dat het dan Nieuwe Maan is. Het begin van alles, elke maand weer. Maar deze keer is het Nieuwjaar, het jaar van de Draak begint!

De Draak vertegenwoordigt onverwachte wendingen en transformatie. Het wordt een jaar vol veranderingen, zo laat de kaart ook zien. Dus bereid je voor, met het lezen van dit blog maak je de eerste stap.

Zon en maan samen in het vierde huis

Het jaar van de Draak begint met de Zon en de Maan samen in het vierde huis, het huis van stabiliteit, van je eigen woning. Daar verstaan we behalve het huis van steen ook je eigen lijf onder, de aardse woning van je ziel. En de Zon en de Maan staan daar niet alleen! Er staan maar liefst vier belangrijke planeten in dit huis, dus dat wil zeker wat zeggen voor je stabiliteit, je grondvesten, je manifestaties op aarde. Blijf dit jaar goed gegrond!

Laten we de planeten in het vierde huis stuk voor stuk eens onder de loep nemen. Daarvoor kijken we eerst in welk sterrenbeeld deze planeten staan. Dat is in het vierde huis Steenbok, een vast teken welke hoort bij Saturnus. Saturnus staat in een belangrijk huis, namelijk het vijfde huis, van investeringen. Omdat Steenbok dus van Saturnus is, wordt de energie van Saturnus belangrijk in het vierde huis. Deze energie zorgt voor een gezonde discipline, om vooral voor goed zorgen voor je eigen huis. Want het zal ook nodig zijn.

Je gezondheid

Je gezondheid zal afhangen van hoe goed jij voor jezelf zorgt, er zijn uitdagingen genoeg daarvoor. Mars staat namelijk Raya Yoga in het vierde huis, samen met de Zon en dat is vurige energie die ook ongelukken kan veroorzaken, of gezondheidsproblemen.

Opgepast dus, met je gezondheid. Je gezondheid op nummer 1 prioriteit zetten, is een goed idee komend jaar.

De planeten in het vierde huis, jouw eigen huis!

De planeten in het vierde huis zijn Zon, Maan, Mars en Mercurius. Zij zullen grote invloed uitoefenen in het Drakenjaar. Hieronder bespreek ik ze stuk voor stuk.

De Zon in Steenbok wil dat we onszelf centraal zetten dit jaar op het gebied van stabiliteit. Kortgezegd: verwacht niet dat anderen voor jouw boeltje gaan zorgen maar doe dit zelf. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam,  huis en haard. Wees een beetje egoïstisch zonder je te isoleren. Blijf samenwerken maar ga voor je eigen geluk. 

De Maan in Steenbok wil wat meer gevoel en de nuance brengen. De Maan heeft veranderlijke energie. Maar wanneer je te emotioneel met je eigen huis omgaat, kan het ook zijn dat dat je juist tegen houdt om dingen te veranderen. Laat je emoties niet te veel leiden bij beslissingen. Neem liever eerst wat afstand van de situatie, voor je knopen doorhakt en hou je hoofd koel. 

Mercurius zorgt voor de communicatie over je eigen wensen wat betreft je woonomgeving en de zorg voor je lichaam. Mercurius heeft het naast Mars echter wel zwaar waardoor je niet altijd goed begrepen zult worden, of het moeilijk zult vinden er achter te komen wat je nu zelf eigenlijk wilt. Goede communicatie is een uitdaging dit jaar, ten eerste al met jezelf.

Mars kan je daarbij ongeduldig maken, waardoor de communicatie met jezelf niet zuiver is en je te snel wilt beslissen. Mars zorgt voor voldoende daadkracht om dingen voor elkaar te krijgen, maar loop jezelf niet voorbij. Die kans is heel groot dit jaar, dus doe het rustig aan.

Kansen om je woonomgeving en je stabiliteit te verbeteren liggen er zeker, als je geduldig en vastbesloten blijft opereren en niet al te snel resultaten verwacht. Het is een goed jaar om te beginnen je woonomgeving te veranderen of verbeteren! Maar doe het bedachtzaam, zonder haast en maak een gedegen plan.

Relaties in het jaar van de Draak

In het huis van relaties, van je levenspartner, het zevende huis, staat Jupiter te stralen. En dat is een hele mooie, want Jupiter staat voor de mannelijke levenspartner. Deze kan dit jaar een belangrijke rol spelen in het leven. Met het aspect van Mars op dit huis kan het echter ook zeker botsingen geven in de relatie.

Verder staat Jupiter altijd voor je Spirituele leraar en zo kan je dit zevende huis ook interpreteren als huis van je passie. Een leraar die je kan inwijden in een Spirituele leer lijkt dit jaar dan ook een heel goed idee. Verdiep je beslist in de Spirituele kant, maar zoek er wel een echte opleiding bij met bijbehorende coach of leraar. Het is namelijk heel makkelijk om in informatie op bijvoorbeeld internet te verdwalen.

Zeker over spiritualiteit is ongelofelijk veel informatie te vinden momenteel op het internet, waar je makkelijk de weg kwijt raakt. Concentreer je op één onderwerp en verdiep je daarin. Van alles een beetje weten, is namelijk geen echte kennis en verdieping. Volg liever een echte opleiding, bijvoorbeeld Vedische Astrologie! Met het aspect van Saturnus op dit huis is spirituele discipline een uitstekend pad dit jaar.

Je werkzaamheden in het jaar van de Draak

Je werkzaamheden in het jaar van de Draak kan je vinden in het tiende huis. Daar staat geen planeet in de kaart, maar wel het sterrenbeeld Kreeft en dat Sterrenbeeld hoort weer bij de Maan. De Maan staat ook recht tegenover het huis van werk en beroep en dat wil zeggen dat de Maan grote invloed heeft op je werk dit jaar. 

De Maan staat voor gevoel en intuïtie en vele veranderingen, ups en downs. Wat je hiermee kan in je werk is goed verbonden blijven met je intuïtie en niet bang te zijn zaken die je op een bepaalde manier voor ogen had toch weer anders te gaan aanpakken. Het is wel een uitdaging niet met al je gevoelens mee te zwaaien waardoor je helemaal nergens meer aan toe komt, maar je mag zeker je flexibel opstellen. De hakken in het zand werkt niet dit jaar! Wel de voeten op de grond en blijven voelen. 

Om te voorkomen dat je emoties met je aan de haal gaan is het raadzaam dagelijks te mediteren als je een drukke baan hebt. Want het zal druk worden en om goed te voelen waar je wel en niet in mee gaat moet je voldoende krachtig met twee voeten op aarde blijven staan. Met de Maan in het beroepshuis is dat niet gemakkelijk, maar dat kan je doen door te mediteren.

Meditatie is een goed idee in het jaar van de Draak

Mediteren is eigenlijk niets anders dan in het moment verbonden blijven met de aarde in alle wereldse afleidingen. Je gedachten tot rust brengen, in het moment blijven, met twee voeten op de grond en goed luisteren naar je hart. Meditatie kan je helpen het piekeren en teveel denken los te laten.

Saturnus als doorzetter

Na gegronde meditatie kan je goed beslissingen nemen en knopen doorhakken. Neem de tijd om goed te voelen wat bij je past!

Algemene voorspelling 

Natuurlijk is dit een vrij algemene energie voorspelling. Voor een heel persoonlijke kan je contact opnemen, want van elke verjaardag is een eigen jaarvoorspelling te maken, die een stuk persoonlijker is en veel dieper gaat. Kijk daarvoor hieronder verder om een afspraak te maken. 

Ik wens je een mooi, transformerend en liefdevol Drakenjaar toe!

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen