De maansknopen en hun betekenis

Wat we bespreken:

De maanknopen zorgen altijd voor uitdagingen in je leven. Het blijven toch mysterieuze veschijnselen, want je kunt ze niet zien met het blote oog. Het zijn namelijk de snijpunten van de baan van de zon en de maan in de lucht. Wil je er meer over weten? Lees dan hieronder:

  • welke maanknopen er zijn
  • waar de maanknopen zich bevinden in je horoscoop
  • wat de maanknopen jou te zeggen hebben
  • en wat je ervan kunt leren in je leven

De twee maansknopen

Er zijn twee maansknopen, de noordelijke en de zuidelijke maansknoop. Het zijn locaties in de lucht, daar waar de zon en de maan elkaars baan kruisen bij een ronde om de aarde en de zon. In de afbeelding boven dit artikel kan je dat schematisch zien.

In het Sanskriet heet de noordelijke maansknooop Rahu, de zuiderlijke maansknoop heet Ketu. Beide staan voor onregelmatigheden en onverwachte gebeurtenissen in je leven. Rahu is de grote afleider van je pad, met vele wereldse verleidingen met als gevolg mogelijk verslavingen. Ketu is meer de obstakelsopwerper waardoor je je door echte uitdagingen moet heen worstelen voordat je ergens aan komt waar je wezen wil.

In het algemeen kan je zeggen dat het aangaan van de uitdagingen van de maansknopen je karakter terdege zal testen in het leven en je persoonlijke groei hierdoor een boost krijgt. De soort uitdagingen die je krijgt, ligt aan de plaatsing van de knopen in je geboortekaart.

De maanknopen in je horoscoop

De maansknopen staan altijd recht tegenover elkaar, omdat het gaat om de punten waar de banen van de maan en zon elkaar kruisen in het noorden en in het zuiden. Ze oefenen dan ook altijd invloed uit op elkaar en de huizen waar ze in staan. Ze werken als het ware samen, of je kunt het ook ervaren alsof er tegen je wordt samengespannen in een bepaalde levenssfeer. Het gevoel dat je continu wordt tegengewerkt in wat je wilt doen.

Als voorbeeld geeft ik hier het huis van je vader en je moeder, het vierde en tiende huis in de kaart, recht tegenover elkaar. Als de maansknopen daar staan, kan je er zeker van zijn dat er vele uitdagingen en problemen liggen in de relatie met je vader en moeder. Rahu zal zorgen voor wereldse problematiek zoals scheiding, verslaving, ziekte en onenigheid tussen je ouders. Ketu zal zorgen voor grondige obstakels zoals bijvoorbeeld een onmogelijk karakter van vader of moeder, zodat je afstand moet houden voor je eigen veiligheid, of bijvoorbeeld een dodelijk ongeluk. Ernstige problemen dus rond je ouders, als de maanknopen in die huizen staan.

De maansknopen zorgen voor veel drama in je leven, zeker geen gemakkelijke opgave in de huizen waar ze staan, alhoewel er ook goede plaatsing voor de maansknopen mogelijk is.

Wat hebben ze jou te zeggen

Wat willen de maansknopen nu zeggen, waarom zijn ze er? Hier bespreek ik ze om de beurt.

De Maansknoop Rahu, de noordelijke, heeft alles te maken met wat we uit een vorig leven nog goed moeten maken. We noemen dat Karma. Rahu is nooit tevreden, is hebzuchtig en nooit vervuld. In het huis waar Rahu zich bevindt, hebben we veel te doen in dit leven. We kunnen hier zeker een heel leven druk mee zijn, om ons te leren beheersen in overmatig gebruik van ….. vul zelf maar in. Het is de grote verleider, waardoor we van het spirituele pad af geraken. De uitdaging is, de verleidingen te weerstaan.

Er zijn een paar huizen waar Rahu goede dingen kan laten zien, bijvoorbeeld in het zesde huis, waar hij goede energie geeft om uitdagingen op het vlak van gezondheid aan te gaan.

Het leven met de maansknopen is vaak vallen en weer leren opstaan!

De maansknoop Ketu, de zuidelijke, is ondoorgrondelijk en mysterieus, onredelijk en irrationeel. Ketu geeft bijvoorbeeld gezondheidsuitdagingen met operaties in het huis van gezondheid. In het huis van je beroep geeft hij wellicht werkzaamheden die definitief gedwarsboomd worden door onverwachte hevige tegenslagen. In het huis van inkomen kan hij plotselinge financiële tegenslagen, blokkades van de bank zonder reden, faillisementen veroorzaken. Ketu is introvert en paranormaal begaafd als deze in je eerste huis staat, dat van je persoonlijkheid, waardoor mensen je moeilijk kunnen peilen.

Maar er is licht, aan het einde van de tunnel.

Kom je door de obstakels van Ketu heen, dan wordt je mentaal sterker en daarbij zal Ketu je intuïtief vermogen zeker aanspreken. Ketu vraagt in het levensgebied waar hij zich aandient onvoorwaardelijke overgave, aan het leven. Het loslaten van alle controle, om uiteindelijk tot verlichting te komen.

Beide maansknopen gaan dus helemaal over persoonlijke groei en het inlossen van Karma.

Wat kan je ervan leren

Hierboven heb je al gelezen wat voor soort problemen de maansknopen op je pad kunnen slingeren. Daar is uiteraard veel van te leren, mits het je lukt om er goed mee om te gaan. Het omgaan met tegenslagen is voor iedereen anders, afhankelijk van je persoonlijkheid, meegekregen bagage in je opvoedingen en omgevingsfactoren. Iedereen heeft een eigen unieke les in het leven te leren. Soms is het al een hele kunst, de rode lijn in je leven te ontdekken en boven de uitdagingen uit te kijken.

Een consult Vedische Astrologie kan dan zeker een uitkomst zijn. De rode draad is meestal goed te ontdekken in je geboortekaart!

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen