De 27 Maanhuizen en hun betekenis

27 Maanhuizen

Wat we bespreken:

De 27 Maanhuizen hebben allemaal betekenis

De 27 Maanhuizen, of in het Sanskriet: “Nakshatras” hebben allemaal een eigen betekenis. In dit artikel lees je:

  • wat een Maanhuis is
  • Waarom de Vedische Astrologie daar naar kijkt
  • de betekenis voor je eigen horoscoop
  • wat je daarmee kan in het dagelijks leven

De Maan staat bijna dagelijks in een ander “huis”. De Vedische Astrologie heeft de hemel daarom onderverdeeld in 27 maanhuizen. Dit is waar genomen door het bestuderen van de stand van de Maan, die ongeveer elke 27 dagen weer in het zelfde sterrengroepje (maanhuis) bleek te staan. Van nieuwe naar volle maan en weer afnemend. Dat herhaalt zich iedere Maan-maand op dezelfde manier, dat kan je aan de hemel met het blote oog zien. Al duizenden jaren! De Maanhuizen verschillen per dag, maar niet zoals de dagen die de Zon opkomst en ondergang aangeeft.

De omloop van de Maan om de aarde loopt niet gelijk met de omloop van de zon om de aarde. Daarom lopen de maanden van een kalenderjaar en de maanden van de Maanstonden niet gelijk. Een Maanhuis kan daarom overdag, of in de nacht wisselen, naar het volgende Maanhuis. Hierdoor is iedere dag een unieke dag met de combinatie van de dag in het jaar en het Maanhuis.

Vedische Astrologie hecht grote waarde aan de Maanstand

Vedische Astrologie hecht meer waarde aan de Maan, dan aan de Zon in de tijd. Dat komt doordat de Maan elke dag van energie verandert, zoals we hierboven hebben gezien en daardoor enorme invloed uitoefent op ons geestelijk leven. De Maan staat ook het dichtst bij de aarde, van alle hemellichamen. De stand van de Maan in het betreffende Maanhuis van dat moment, is cruciaal voor de vorming van jouw karakter, op het moment dat je bent geboren.

Zoals gezegd verhuist de Maan bijna elke dag naar een ander Maanhuis. En na ongeveer 27 dagen begint dat weer opnieuw. Dat bepaalt samen met je absoluut unieke horoscoop de manier waarop je tegen dingen aankijkt in het leven en vooral ook hoe je je daarbij voelt. Want de Maan gaat helemaal over jouw gevoel, je ervaring van het leven en hoe je daarover vervolgens denkt.

Wat kan je met de Maanstand in je leven doen?

De 27 Maanhuizen hebben elk een andere energie en verhaal. Elk Maanhuis heeft een diepere betekenis met een boodschap voor ons mensen. Je kunt hierdoor meer weten over je zielsmissie op aarde en hoe je daaraan kunt werken. In de Veda’s , de oudste boeken op aarde staat precies beschreven welk verhaal er bij ieder Maanhuis hoort en wat dit voor boodschap heeft voor jou. Een prachtige mystieke boodschap waar je, als je daarvoor kiest, diep in kan duiken!

Als voorbeeld geef ik hier het Maanhuis Mula. Dit is het huis voor de absolute wortels van je bestaan. Staat je Maan in dit huis bij je geboorte, dan zal je leven hoogstwaarschijnlijk in het teken van je eigen basis staan. Dat betekent graven naar je ziel! Je eigen leven mag jij zelf helemaal vorm geven naar jouw diepste wens. Je zult in je leven keer op keer op jezelf worden teruggeworpen totdat je echt gaat doen wat je voor jezelf moet grondvesten.

Verder zal er wel ook gekeken moeten worden, hoe je Maan samenwerkt in jouw kaart met de andere belangrijke planeten. Want het is bij Vedische Astrologie altijd een totaal plaatje, een complexe puzzel die je niet alleen hoeft te leggen. Zoals bij de meeste dingen in het leven die echt van belang zijn, is het raadzaam je te te laten spiegelen door zielsverwanten. Want dan kom je verder, in de ogen van de ander, leer je jezelf pas echt kennen.

Als ik dat mag zijn, ben je meer dan welkom voor een gesprek erover.

Heb je het gevoel vast te zitten?

En blijf je maar in kringetjes draaien, terwijl je weet dat je een beslissing moet maken. Maar, welke…

Het is tijd om keuzes te maken. Alles verloopt volgens Goddelijk plan. De sterren zijn je routekaart! Verdiep je hierin met Vedische Astrologie om vol vertrouwen knopen door te hakken. Klaar voor de volgende stap?

  • 🗸 Verbeter je relatie
  • 🗸 Met meer geluk en energie door het leven
  • 🗸 Doorstroom in je werk

Meld je direct aan voor meer doorstroming, groei, liefde en geluk.

Nu consult inplannen

Blij en vol energie dankzij  Vedische astrologie met Jasperina Prinsen